Gepost op

Wat doet water voor onze huid?

De geheimen van water …

Je leest het in elk magazine, online, overal… water is goed voor alles en iedereen.
Wat weet jij echt over water?

We moeten het onderscheid maken in water dat we met onze huid in contact komen en water dat op drinken en uit voeding halen.

Vanaf een halve liter water per dag te drinken wordt onze doorbloeding van de huid verbeterd, dit zorgt voor een betere stofwisseling en dat is dan weer goed voor de kwaliteit van de huid en ons immuniteitssysteem. Een gehydrateerde huid is veel elastischer en is minder snel geïrriteerd. Meer drinken is zozizo aan te raden!Uiteraard moet ik niet alleen de positieve punten belichten van voldoende te drinken. Wat als je nu niet genoeg drinkt: geloof het of niet maar je huid word doffer, je poriën zijn meer zichtbaar en rimpels worden zichtbaar. Zelfs je littekens zullen veel duidelijker aanwezig zijn. Het heeft geen zin om 2 liter water te drinken op 1 uur tijd. Je plast dit water dan gewoon uit, het heeft geen tijd om in de huid aan te komen. Kort samengevat: drink gewoon water door de dag door!

Wie kent het gevoel niet, je komt uit de douche en je huid schreeuwt, je hebt nood aan crème,…
Onder de douche verlies je die natuurlijke olielaag van de huid en vocht, dit kan je alvast een deel voorkomen door te kiezen voor een shower foam of olie i.p.v. douchegel en uiteraard in alle producten heb je verschillende kwaliteiten en de ene huid is de andere niet. Hardheid van je water draagt hier ook toe bij. De temperatuur van het water heeft ook een grote inpakt, je kan beter kiezen voor niet te warm, niet te koud maar lauwe douche. Hoe verleidelijk het ook is om een half uurtje onder douche te blijven hangen of een uur in bad te liggen, het geeft inderdaad een super ontspannen gevoel maar je huid heeft hier geen nood aan.

Water in cosmetica

Het is leuk om jullie bewust te maken van waarom water belangrijk is, je wist dit hoogstwaarschijnlijk al wel. Maar af en toe heb je eens een reminder nodig om dit ook effectief te doen. Maar vanaf nu wordt het pas echt interessant want Arco Cosmetici gebruikt ook water in hun producten. Binnenkort komen we wel eens terug op ingrediënten die vocht vasthouden, vocht aan trekken. Maar vandaag wil ik je aandacht richten op rozenwater en hamameliswater.

Rozenwater word gewonnen door destillatie van rozenblaadjes. Dit gegeerd product heeft tal van wonderlijke eigenschappen. Verzacht, verfrist de huid en heeft een lichte adstringerende werken, het zalige gevoel dat je hebt na het gebruik van onze Herbalancerende Tonic. Het gevoel dat je huid best nog wel van goede kwaliteit is en zalig fris aanvoelt. Rozenwater heeft ook een reinigende werking om zo laatste vuiltjes en overschot van je Reinigingsmelk  te elimeren.

Rozenwater wordt gebruikt door Arco Cosmetici in:

V838 H sensitve complexV805 Zuurte Balancerende TonicV820 Diep Hydraterend Serum

 

 

 

 

 

Hamameliswater komt van toverhazelaar zijn bladeren. Ondertussen moet ik je niet meer uitleggen waarom we verzot zijn om te werken met anti oxidanten. Evenals rozenwater gaat hamameliswater de huid verzachten en adstringerend werken. Daarnaast ideaal om verwijde poriën aan te pakken en heeft gunstig effect op talgafscheiding en is eveneens een goede ontstekingsremmer. Voorkomt dat de huid gaat zweten en afschilferen. Dus onmisbaar in volgende producten.

V861 age complexV805 Zuurte Balancerende TonicV864 ultra regenerend liftend serumV820 Diep Hydraterend Serum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *