Gepost op

Wat weet jij over centella?

Centella is niet weg te denken in het verzorgen van straie, rimpels en cellullite.

Dit plantje is een klimplant met enkele paarse bloemen, rijk aan flavonïde, fytosterolen, tannine, minerale zouten, suikers en essentiële olie.

Flavoïden zijn essentieel bij stofwisseling van vitamine C en bevorderd stevigheid van capillaire wanden. Deze geweldige anti oxidant voorkomt veranderingen in collageenvezels. Zij helpen de huidveroudering te vertragen en beschermen ons tegen vroegtijdige huidveroudering. Fytosterolen zijn uitstekende ontstekkingsremmers. Tannines hebben adstrigerende werking en zijn een partner in onze strijd tegen de imperfecties als anti oxidant.

Terpenen van Centella extract hebben verschillende interessante eigenschappen: herstellende, verstevigende en drainerende werking.

Dit wonder plantje werkt voor een betere opname van aminozuren om de kwaliteit en kwantiteit van collageen (type I en III) te bevorderen, deze hebben we nodig voor ons bindweefsel en onze bloedvatwanden.
Groei van fibroblasten in de dermis en extracellulaire matrix word gestimuleerd en resulteert in versteviging.

Onthou dus goed bij minder goed werken van stofwisseling krijgen we te maken met minder collageen, meer lysosnole enzyme (huidveroudering) epitheel gaat er op achteruit.

 

Nu weet je waarom we zo blij zijn met Centella in onze herbalancerende tonic van Verdeoasi.

 

V805 Zuurte Balancerende Tonic

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *