Voor ontharing met lauwe hars moeten de haartjes één à twee centimeter lang zijn om gladde resultaat te bekomen. Perron Rigot is onze partner in wax in de strijdt tegen ongewenste haartjes.

Perron rigot paris

Bij het verwijderen van haren door middel van wax halen we haartjes eruit maar het haarzakje vult zich opnieuw met een nieuwe haar na verloop van tijd. Dit is de reden waarom deze behandeling niet permanent is. Goed om weten is dat haren verschillende haargroeifases kennen. Bij scheren gaan alle haren in fases door elkaar zitten. Bij het ontharen met hars of wax gaan we het haartje vroegtijdig uit de huid halen, mits deze de juiste lengte hebben. Als de haren verkeren in de anagenese fase ofwel de groeifase dan groeien deze ongeveer 2.5cm per maand, duurt tussen de 3-5jaar. Dit is voor iedereen anders, DNA bepaald dit, seizoenen en voeding hebben hier ook een bepalende factor in. De volgende fase is catagene fase, het haartje is einde verhaal betreft de actieve haargroei, periode van 10dagen om dan te belanden in telogene fase voor 100dagen dat is 3 maand. De telogene fase is de fase van rust het haartje zit er nog en laat spontaan los, dan komt om de exogene fase. Maar dus kort samengevat alle haartje verkeren in een andere fase, en dit verklaart waarom we dus haargroei blijven hebben maar door het verwijderen deze uitdunnen. Hoe langer de haartjes in de huid verkeren hoe dikker de wortels zijn en hoe dikker de haren lijken. Harsen brengt dus ook mee dat haartjes fijner lijken omdat ze jonger verwijderd worden. De anagenese fase leert ons dat we ongeveer een haargroei mogen verwachten van gemiddeld 2.5cm per maand, in de zomer zullen de haren sneller groeien en in de winter niet iets trager. Echter hormonale invloeden, voeding, medicatie en genetica kunnen hier ook een bijdrage toe leveren.

*Standaard word er gewerkt met stripwas maar voor de gevoeligste onder ons kan er beroep gedaan worden op de filmwax. Deze hecht minder aan de fijnste haren, maar is veel zachter voor de huid. Bespreek dit zeker indien nodig tijdens uw afspraak!

*Ontharen in het gelaat kan gecombineerd met gelaatsverzorging, deze zitten niet mee in de prijs en dienen apart geboekt te worden.

*Op zoek naar de juiste afwerking voor uw wenkbrauwen? Kijk even naar de combinatie mogelijkheden bij de Lash & browbar

Wenkbrauwen€15.00
Bovenlip€10.00
Bovenlip en kin€15.00
Gelaat exclusief wenkbrauwen (wangen, lip en kin)€25.00
Billen/bilnaad€13.50
Oksels€15.50
Onderbenen€28.00
Onderarmen€28.00
Bikinisliprand€15.50
Volledige armen€32.00
Volledige bikini€24.00
Volledige benen€47.00

Ontharing bij mannen

Rug€27.00
Torso€27.00
Buik€27.00
Schouders€27.00
Intieme zone€60.00

Deze epilaties worden uitgevoerd met lauwe hars. Deze wax word opgewarmd in een pot of patroon. De huid word getalkt voor de huid te beschermen en na de epilatie word er een olie aangebracht om de harsresten op te lossen en de huid te kalmeren.

Opgelet!

foto ontharing, gladde benen

De huid bevat natuurlijk een olie achtige beschermlaag. Na de ontharing is deze niet meer intact. Het gebruik van pre en after verzorgingsproducten zorgt ervoor dat de schade kunnen beperken. Toch wil ik de aandacht vestigen op zaken die u beter kan vermijden kort voor en na uw ontharingsessies. Zonnebank, zonnebaden en bronnen van hitte dienen vermeden te worden. Hete douche, sauna’s, hete baden doen hier geen goed aan. Kies ervoor om de temperatuur zo stabiel mogelijk te houden om ontstekingen te voorkomen.

Zelf naar voorbehandeling toe kan u kiezen om de dag ervoor de huid zachtjes te scrubben om zo de haren gemakkelijker te laten lossen. U maakt gebruik van scrub die u in kleine cirkelvormige bewegingen gebruikt. Het is u misschien ook opgevallen maar na het scrubben zijn/lijken uw haren ook net iets langer. Dan zijn ze zeker lang genoeg om ermee uit te komen bij de ontharing. Scrubben kent nog tal van andere voordelen. Zo voelt je huid ook zachter aan door het verwijderen van de dode huidcellen. Je bloedsomloop word gestimuleerd dus ook je stofwisseling. Ingegroeide haren zullen zo hun weg ook sneller vinden. Ook bij scrubben word de olie-achtige beschermlaag aangetast dus let op met de zon en hitte en geef de huid ook de tijd om dagje te bekomen vooral we de haren te lijf gaan met de wax. Gebruik voor uw afspraak geen huidolie of dikkere crème, deze vormt een barrière en de hars zal moeilijk of zelfs niet hechten aan de haren.